Zelfrijdende mobiele portaalkraan: de flexibele hijsoplossing die meebeweegt in een snel veranderende markt.

Van een internationale automotive organisatie kregen we de vraag om mee te denken over een hijsinstallatie in een nieuwe bedrijfshal. In deze hal waren geen voorzieningen voor een vaste hijsinstallatie aanwezig en eigenlijk had zo’n vaste installatie ook niet de voorkeur. De organisatie speelt voortdurend in op veranderingen in hun markten en zocht dan ook een hijsoplossing die daarin kon meebewegen.

Als optie bespraken wij een volledig elektrische, zelfrijdende mobiele portaalkraan. Samen met een aantal werknemers van de organisatie zijn we gaan kijken bij een klant waar Mennens reeds een dergelijke kraan geleverd heeft en die daar al een tijd succesvol operationeel is.

Dit bleek de oplossing: er zijn voor deze kraan geen aanpassingen nodig aan de constructie van het pand, de kraan komt niet vast te zitten aan muren of in een rails én hij kan in de toekomst indien gewenst eenvoudig op andere locaties ingezet worden.

De maximale hijslast van deze mobiele portaalkraan is 4 ton en er zitten twee kettingtakels aan van elk 4 ton. Sommatie zorgt ervoor dat de totale last nooit meer is dan de maximale hijslast van de installatie. De mobiele portaalkraan kan in alle richtingen elektrisch rijden en heeft op de vloer geen rails nodig, een gladde betonvloer is al voldoende. Zware lasten kunnen dus eenvoudig naar de plek gereden worden, waardoor zwaar tillen tot het verleden behoort. Uiteraard is de portaalkraan voorzien van sensoren, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan bij het kraanrijden. 

  

“Met deze zelfrijdende portaalkraan kunnen we (zware) lasten vlot en veilig hijsen en verplaatsen op onze grote werkvloer. En we kunnen deze op elke willekeurige plek inzetten.”


Meer info omtrent de mogelijkheden van een zelfrijdende portaalkraan voor uw organisatie?

Neem dan contact op met Mennens of bekijk ons gamma portaalkranen.