Maak de juiste keuze

Veilig en efficiënt verplaatsen van lasten, zowel verticaal als horizontaal. Het maximale rendement halen uit uw installatie, met de zekerheid van bedrijfscontinuïteit. Dit vraagt om de juiste (toepassing van) staalkabel. In dit dossier lees je er alles over. 

Staalkabel vormt het hart van veel installaties. Met de juiste constructie, toepassing, uitvoering en montage ervan zorg je ervoor dat medewerkers veilig kunnen werken. Het kan de levensduur van de staalkabel verlengen, voorkomt stilstand van het machinepark, verhoogt de productiviteit en verlaagt de total cost of ownership.

[hubspot]

 

Brede praktijk

Staalkabel kent een grote verscheidenheid aan toepassingen. Hoe maak je de juiste keuze? Hier komt veel bij kijken. Van diameter, slagwijze, constructie en de samenstelling van de staalkabel tot de toepassing, montage en het gebruik.

Staalkabel is een kostbare investering. En voor velen een grijs gebied. Een complex product met tal van factoren om aan te denken. Hoe zorg je dat deze langdurig meegaat? Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan en laat je goed informeren. Dit dossier biedt je waardevolle inzichten. Ontdek de belangrijkste aandachtspunten, lees blogs van experts en doe je voordeel met praktijkvoorbeelden

Test je staalkabels met onze trekbanken

Laat al je staalkabels testen met onze krachtige trekbanken. Wil je dit graag onder toezicht van een officiële keuringsinstantie, dan regelen wij dat graag voor jou. Wij hebben in al onze vestigingen een trekbank beschikbaar – en onze trekbank in Drongen heeft zelfs de grootste capaciteit van heel Europa!

Beluister onze podcast 'er zit een kink in de kabel'


Over Trainingen algemeen. Weten alle medewerkers in jouw organisatie hoe zij hijsgereedschappen en -werktuigen veilig gebruiken, zodat zij voldoen aan wet- en regelgeving? Als werkgever ben je wettelijk verplicht om de kennis van medewerkers up-to-date te houden. Tijdens de erkende trainingen van Mennens ontdekken zij alles hierover. 

Michel De Vos in gesprek met Frits van Boetzelaer, productspecialist staalkabel.

Project in de kijker


Mennens vervangt staal- en strijkkabels in opdracht van Havenbedrijf Antwerpen

Als de staal- en strijkkabels van de gigantische drijvende hijsbok ‘Brabo’ aan vervanging toe zijn, zoekt het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen een betrouwbare partner die deze precisieklus kan klaren. Na een uitgebreide selectieprocedure valt de keus op Mennens. Mennens verzorgt een plan van aanpak én vervangt de kabels. Lees hoe onze monteurs een sterk staaltje precisiewerk laten zien.  

>> Meer over de vervanging van staal- en strijkkabels in het drijvend hijsdok 'Brabo'

Image

Samenvatting podcast 'er zit een kink in de kabel'


Inzicht in de inspectie en het onderhoud van staalkabels is cruciaal voor bedrijven in de havenindustrie. Er zijn verschillende niveaus van training, van een korte toolbox-bijeenkomst tot een uitgebreide dagtraining. De trainingen kunnen op maat gemaakt worden voor het specifieke bedrijf en de toepassingen van de staalkabels. De trainingen zijn zowel leuk als leerzaam zijn kunnen leiden tot betere en veiligere werkomstandigheden met betrekking tot staalkabels.

Tijdens de training wordt onder meer ingegaan op de productie van staalkabels, de verschillende constructies, het monteren van kabels en het inspecteren van kabels. Hierbij wordt benadrukt dat er veel fout kan gaan bij het verkeerd monteren van een kabel, wat grote problemen kan veroorzaken. Daarom is het belangrijk om medewerkers goed te instrueren over hoe zij met staalkabels moeten omgaan.

De interactie tussen de deelnemers tijdens de training is een belangrijk onderdeel. Er kunnen ook praktische oefeningen in het inspecteren van staalkabels worden gehouden, afhankelijk van de wensen van het bedrijf. Deze oefeningen kunnen zowel op locatie als in de trainingsfaciliteit worden uitgevoerd.