Maak de juiste keuze

Veilig en efficiënt verplaatsen van lasten, zowel verticaal als horizontaal. Het maximale rendement halen uit uw installatie, met de zekerheid van bedrijfscontinuïteit. Dit vraagt om de juiste (toepassing van) staalkabel. In dit dossier lees je er alles over. 

Staalkabel vormt het hart van veel installaties. Met de juiste constructie, toepassing, uitvoering en montage ervan zorg je ervoor dat medewerkers veilig kunnen werken. Het kan de levensduur van de staalkabel verlengen, voorkomt stilstand van het machinepark, verhoogt de productiviteit en verlaagt de total cost of ownership.

[hubspot]

 

Brede praktijk

Staalkabel kent een grote verscheidenheid aan toepassingen. Hoe maak je de juiste keuze? Hier komt veel bij kijken. Van diameter, slagwijze, constructie en de samenstelling van de staalkabel tot de toepassing, montage en het gebruik.

Staalkabel is een kostbare investering. En voor velen een grijs gebied. Een complex product met tal van factoren om aan te denken. Hoe zorg je dat deze langdurig meegaat? Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan en laat je goed informeren. Dit dossier biedt je waardevolle inzichten. Ontdek de belangrijkste aandachtspunten, lees blogs van experts en doe je voordeel met praktijkvoorbeelden

Project in de kijker


Mennens vervangt staal- en strijkkabels in opdracht van Havenbedrijf Antwerpen

Als de staal- en strijkkabels van de gigantische drijvende hijsbok ‘Brabo’ aan vervanging toe zijn, zoekt het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen een betrouwbare partner die deze precisieklus kan klaren. Na een uitgebreide selectieprocedure valt de keus op Mennens. Mennens verzorgt een plan van aanpak én vervangt de kabels. Lees hoe onze monteurs een sterk staaltje precisiewerk laten zien.  

>> Meer over de vervanging van staal- en strijkkabels in het drijvend hijsdok 'Brabo'

Test je staalkabels met onze trekbanken


Laat al je staalkabels testen met onze krachtige trekbanken. Wil je dit graag onder toezicht van een officiële keuringsinstantie, dan regelen wij dat graag voor jou. Wij hebben in al onze vestigingen een trekbank beschikbaar – en onze trekbank in Drongen heeft zelfs de grootste capaciteit van heel Europa!

Gamma staalkabel

Elke installatie en hijsbehoefte vraagt om een specifieke staalkabel. Bij Mennens vind je staalkabels in alle denkbare formaten en samenstellingen. Van standaard- en speciaalkabel tot langslag- of kruisslagkabels. Ontdek ons ruime gamma online.