Mennens staat voor je klaar!


Hijs- en hefmiddelen, je koopt ze en laat ze vervolgens inspecteren en keuren. Kortom, de gewoonste zaak van de wereld. Logisch, want deze middelen vormen slechts een onderdeel van je productieproces. Waar zou je je druk om maken? 
Mennens doet dat wel en kijkt vooruit! Als marktleider en specialist staan we je bij met gedetailleerde expertise en doordacht advies. Zo kun je veiliger, efficiënter, duurzamer en goedkoper werken. Vandaag, maar ook later. Om die reden blijven we ook continu innoveren: nieuwe toepassingen, alternatieve technieken, verfijnde middelen... bedenken en onderzoeken. Aanpassingen en verbeteringen die telkens vertrouwde topkwaliteit en uitmuntende dienstverlening garanderen.


Mennens in het kort

 

Dé specialist op vlak van staalkabel, hijs- en hefmiddelen, valbeveiliging, ...
In de hijs- en hefwereld gaat het in eerste instantie niet om dure projecten of apparatuur. Wel om gemotiveerde, klantgerichte en flexibele medewerkers. Mennens gaat meteen met je problemen aan de slag. Een aanpak die bovendien de meest duurzame oplossing nastreeft. Want een machine, schip, kraan,... zet je niet zomaar eventjes on hold en moet zo lang mogelijk meedraaien!
Meer dan 100 jaar kennis en ervaring maakte van Mennens de marktleider in de Benelux. Onze activiteiten bestrijken dan ook het hele spectrum: leveren, monteren en assembleren, keuren en certificeren, repareren en onderhouden, voorlichten én opleiden.

Centrale insteek...
De Mennens Groep telt 7 zelfstandige vestigingen. Ze gaan voor eenzelfde aanpak met duidelijk afgebakende, uniforme processen. Tegelijk leggen we de nadruk op een lokale, herkenbare dienstverlening. 

Regionale aanpak!
Meer dan 360 medewerkers bedienen elk hun eigen regio. Dit garandeert een slagvaardige aanpak met respect voor streekgebonden verschillen. Want een Belg is geen Nederlander, én omgekeerd. Mennens vindt het belangrijk dat we dichtbij haar klanten te staan. Producten en diensten presenteren we immers altijd volgens de lokale vereisten. Het team staat meteen voor je klaar, waar je ook gevestigd bent. 

Leveranciers als partners
Mennens werkt enkel samen met topproducenten. De meeste relaties bestaan al decennia lang. Voor onze klanten betekent dit een garantie voor uiterst kwalitatieve producten. Plus systemen die voldoen aan alle wettelijke eisen en veiligheidscriteria. Daarbij blijven onze adviseurs op elk moment verzekerd van een gespecialiseerde ondersteuning. 

Veiligheid staat altijd voorop 
Hijsen en heffen zijn per definitie risicovolle activiteiten. Mennens brengt alle risico's zo goed mogelijk in kaart, zodat we er zoveel mogelijk kunnen uitsluiten. Hiervoor werken we nauw samen met klanten: niet vanop kantoor, maar vanuit de kennis en ervaring op de werkvloer.  

Oog voor kosten
Als bedrijf behouden we nauwlettend het overzicht op de kosten en het rendement. Bij Mennens tref je geen luxe-investeringen of enorme overheadkosten. Een basisattitude die je makkelijk terugvindt in onze dagelijkse dienstverlening. 

Deskundig maakt kundig
De wereld verandert, dus evolueren we graag mee. Mennens investeert veel tijd en geld in de opleiding van medewerkers. We beschikken over een eigen interne bedrijfsopleiding een laten bovendien medewerkers regelmatig cursussen en opleidingen volgen. Daarnaast zijn de diverse Mennens-vestigingen stuk voor stuk ISO 9001-, ISO 14001-, EKH- en VCA**-gecertificeerd. 

Kennis delen met klanten
Een uitstekende voorlichting is essentieel om mensen op risico's te wijzen. Daarom organiseert Mennens lezingen en cursussen over onder meer valbeveiliging en hijsveiligheid op de werkvloer. Hierbij stemmen we de training af op de bedrijfseigen situatie. 

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een must voor het huidige bedrijfsleven. Meer nog: voor Mennens vormt het één van de speerpunten. Vier essentiële waarden bepalen de dagelijkse werking:

Gelijkheid op elk niveau

De input van onze werknemers vormt de basis voor het verwezenlijken van ons doel: een aantrekkelijke werkgever zijn. Enkel met tevreden en efficiënte medewerkers kunnen we immers de beste service bieden. Dus luisteren we oprecht veel naar onze medewerkers en peilen regelmatig naar hun mening. Zo laten we jaarlijks een enquête uitvoeren door een externe, onafhankelijke partner.

Mennens behandelt elke medewerker op gelijke voet: zonder een onderscheid te maken op het gebied van geslacht, leeftijd, ervaring, opleidingsniveau of etnische achtergrond. Gemengde groepen zijn uiterst belangrijk voor de goede werking van het bedrijf. We bestrijden dan ook actief discriminatie, pesten of andere vormen van ontoelaatbaar gedrag op de werkvloer.

Lage impact op het milieu

Inspanningen om onze impact op het milieu te verminderen? Een speciaal aangestelde groepsmanager werkt projecten uit op vier gebieden: transport (mensen en goederen), energieverbruik, milieuvriendelijke producten en recycling. Vervolgens implementeren de lokale vestigingen de vernieuwende ideeën. 

Daarnaast helpen onze service-engineers klanten bij onder meer: het kiezen van de juiste kabels, smeren van kabels (mét milieuvriendelijke middelen),… Zo’n gericht advies en onderhoud verlengt uiteraard de levensduur van producten en installaties.

Duurzame relaties

Onze doelstelling is een stabiele langetermijnrelatie opbouwen met leveranciers. Hiervoor stelden we een duidelijke gedragscode op. Zo eist Mennens dat leveranciers hun medewerkers respectvol behandelen en hen op een veilige manier laat werken. Verder leggen we hoge eisen op met betrekking tot milieuvriendelijkheid.

Lokale betrokkenheid

Mennens vindt het bijzonder belangrijk betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap. Daarom ondersteunen we actief projecten op vlak van sport, onderwijs, milieu,…