Mennens staat voor je klaar!

Hijs- en hefmiddelen, je koopt ze en laat ze vervolgens inspecteren en keuren. Kortom, de gewoonste zaak van de wereld. Logisch, want deze middelen vormen slechts een onderdeel van je productieproces. Waar zou je je druk om maken?

Mennens doet dat wel en kijkt vooruit! Als marktleider en specialist staan we je bij met gedetailleerde expertise en doordacht advies. Zo kun je veiliger, efficiënter, duurzamer en goedkoper werken. Vandaag, maar ook later. Om die reden blijven we ook continu innoveren: nieuwe toepassingen, alternatieve technieken, verfijnde middelen... bedenken en onderzoeken. Aanpassingen en verbeteringen die telkens vertrouwde topkwaliteit en uitmuntende dienstverlening garanderen.

Dé specialist op vlak van staalkabel en hijs- en hefmiddelen
In de hijs- en hefwereld gaat het in eerste instantie niet om dure projecten of apparatuur. Wel om gemotiveerde, klantgerichte en flexibele medewerkers. Mennens gaat meteen met je problemen aan de slag. Een aanpak die bovendien de meest duurzame oplossing nastreeft. Want een machine, schip, kraan,... zet je niet zomaar eventjes on hold en moet zo lang mogelijk meedraaien!

Meer dan 135 jaar kennis en ervaring maakte van Mennens de marktleider in de Benelux. Onze activiteiten bestrijken dan ook het hele spectrum: leveren, monteren en assembleren, keuren en certificeren, repareren en onderhouden, voorlichten én opleiden.

Centrale insteek...
De Mennens Groep telt 6 zelfstandige vestigingen. Ze gaan voor eenzelfde aanpak met duidelijk afgebakende, uniforme processen. Tegelijk leggen we de nadruk op een lokale, herkenbare dienstverlening. 

Regionale aanpak!
Meer dan 400 medewerkers bedienen elk hun eigen regio. Dit garandeert een slagvaardige aanpak met respect voor streekgebonden verschillen. Want een Belg is geen Nederlander, én omgekeerd. Mennens vindt het belangrijk dat we dichtbij haar klanten te staan. Producten en diensten presenteren we immers altijd volgens de lokale vereisten. Het team staat meteen voor je klaar, waar je ook gevestigd bent. 

Leveranciers als partners
Mennens werkt enkel samen met topproducenten. De meeste relaties bestaan al decennia lang. Voor onze klanten betekent dit een garantie voor uiterst kwalitatieve producten. Plus systemen die voldoen aan alle wettelijke eisen en veiligheidscriteria. Daarbij blijven onze adviseurs op elk moment verzekerd van een gespecialiseerde ondersteuning. 

Veiligheid staat altijd voorop 
Hijsen en heffen zijn per definitie risicovolle activiteiten. Mennens brengt alle risico's zo goed mogelijk in kaart, zodat we er zoveel mogelijk kunnen uitsluiten. Hiervoor werken we nauw samen met klanten: niet vanop kantoor, maar vanuit de kennis en ervaring op de werkvloer.  

Oog voor kosten
Als bedrijf behouden we nauwlettend het overzicht op de kosten en het rendement. Bij Mennens tref je geen luxe-investeringen of enorme overheadkosten. Een basisattitude die je makkelijk terugvindt in onze dagelijkse dienstverlening. 

Deskundig maakt kundig
De wereld verandert, dus evolueren we graag mee. Mennens investeert veel tijd en geld in de opleiding van medewerkers. We beschikken over een eigen interne bedrijfsopleiding een laten bovendien medewerkers regelmatig cursussen en opleidingen volgen. Daarnaast zijn de diverse Mennens-vestigingen stuk voor stuk ISO 9001-, ISO 14001-, EKH- en VCA**-gecertificeerd. 

Kennis delen met klanten
Een uitstekende voorlichting is essentieel om mensen op risico's te wijzen. Daarom organiseert Mennens lezingen en cursussen over onder meer valbeveiliging en hijsveiligheid op de werkvloer. Hierbij stemmen we de training af op de bedrijfseigen situatie. 

Samenvatting podcast 'Mennens Belgium: dé specialist op vlak van staalkabel en hijs- en hefmiddelen'


Mennens Belgium is specialist op het gebied van staalkabel, hijs- en hefmiddelen en richt zich op het leveren van toegevoegde waarde met advies en maatwerkoplossingen. Met bijna 30 jaar ervaring in de branche, onderscheidt Mennens Belgium zich door een grote focus op de technische en kwalitatieve aspecten van het productassortiment en het bieden van duurzame oplossingen. Dit geldt zowel voor staalkabels als voor spreaders, hijsbalken, rolbruggen en meer.

Mennens Belgium besteedt veel aandacht aan de opleiding van haar medewerkers, zodat zij expert zijn in het adviseren en oplossen van specifieke klantvragen. Mennens Belgium werkt enkel business-to-business en bedient een grote variëteit aan klanten in de industrie, zoals havens, metaalbedrijven en Pfizer, met wie zij ook hebben samengewerkt voor de productie van COVID-19-vaccins.

Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor Mennens Belgium, en het bedrijf maakt actief deel uit van initiatieven zoals het gebruik van rolstoppen gemaakt van gerecyclede petflessen en het terugnemen van gebruikte hijsbanden en rolstoppen voor recycling.