Vroeger hadden veel bedrijven een eigen gereedschapsmakerij voor hijsmiddelen of ze deden een beroep op een algemeen constructiebedrijf. Mennens neemt deze rol graag over!
Met de komst van de Machinerichtlijn volstond het niet langer om enkel een item te fabriceren. Er moest ook een volledig constructiedossier, met bijhorend certificaat en handleiding, worden opgesteld. De fabrikant neemt hierbij alle verantwoordelijkheid. 

Hijsbalken en spreaders zijn veelal maatwerk, berekend en gebouwd volgens de specifieke wensen van klanten. Mennens pakt echter ook standaard uit met een uitgebreid aanbod hijsjukken in verschillende vormen, met klemmenhaken en spreaders (Modulift en OX). Uiteraard is elk hijsjuk voorzien van een CE-label, markeringen en een handleiding. Want veiligheid geniet altijd de hoogste prioriteit. 

Speciale hijstools? Bij Mennens op het juiste adres!


Onder speciale hijstools verstaan we complete systemen met magneten en  vacuümapparatuur, maar evengoed specifieke tools die klanten vaak zelf ontwerpen. Deze rekenen we trouwens na (en passen aan waar nodig), om ze vervolgens te leveren met een gepast CE-certificaat. Voor elke situatie bieden we je een aangepaste oplossing, want veel creaties doen we dus in eigen beheer. Vandaar dat we ook graag met onze klanten rond de tafel zitten om oplossingen te bedenken.

Op de Mennens-website site vind je een eerste selectie van onze hijsjukken en toebehoren terug. Weet alvast dat we het merendeel van de spreaders, hijsbalken, frames, kaders,... op maat maken.

Meer weten? Neem contact op met je dichtstbijzijnde Mennens-vestiging.

   

Voorbeelden van hijsjukken en toebehoren

 

Speciaal hijsjuk voor een metaalverwerkend bedrijf. Mennens leverde een hijsbalk waarmee op een snelle, veilige manier pakken platen (max. 8 ton) geladen en gelost konden worden.

Mennens is officiële verdeler van Aero-Lift, dé wereldwijde specialist in het ontwikkelen en fabriceren van vacuümheffers.

Foto rechts: Hijsjuk voor treinwielstellen. Uniek hijsjuk, specifiek gemaakt op maat van de wielen, zodat de assen geen beschadiging oplopen.