Er is steeds meer vraag naar een ontwerp op maat, om complexe standaarden en interfaces te vermijden.

Inmiddels bestaat de magneto-inductieve methodologie al 60 jaar. Deze technische rijpheid, plus de flexibiliteit ervan voor de inspectie van allerlei soorten ferromagnetische materialen maken deze techniek bij uitstek geschikt voor de levering van maatwerk. De magneto-inductieve methode is toegepast in verschillende branches en toepassingen, zoals kabelbanen, hijskranen, transportbanden, liften en pijpleidingen. Ze geven de technici een compleet beeld van het geïnspecteerde object.  De magneto-inductieve methode wordt dankzij de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, genoemd in de volgende industriestandaarden: EN12927 (kabelbaan); ISO4309 (zware hijswerken); UNI 1607593 (technisch liftproject).

We overlopen via welke hoofdstappen een product op maat tot stand komt.

 

1.   Haalbaarheidsstudie


De klant en de ontwerper moeten samenwerken om het gewenste doel te bereiken. Om deze uitdaging op de juiste wijze aan te pakken is naast een goede samenwerking ook heldere communicatie vereist. De klant moet de volledige werkomgeving beschrijven, waarbij moet worden benadrukt voor welke specifieke behoeften dit product op maat moet worden ontwikkeld. De mijnbouw-, offshore- en liftbouwsector zijn perfecte voorbeelden van complexe omgevingen die worden gekenmerkt door buitengewone inspectieomstandigheden.

Het is van fundamenteel belang om samen met de klant de functies te definiëren waarover de tool moet beschikken, plus een aanvaardbaar prijsbestek. Nadat al deze informatie is verzameld, bereiden het technische en het commerciële team een offerte en de bijbehorende technische projecten voor. Deze twee documenten zijn met elkaar verbonden en vormen bij elkaar het maatwerkproject. Als het project wordt aanvaard, wordt een tijdgebonden plan vrijgegeven.

 

2.   Het maatwerk ontwerpen en produceren


In deze fase wordt informatie snel doorgegeven. Waar mogelijk zal het technische team de werklocatie inspecteren om alle benodigde gegevens te verzamelen. Er wordt een 3D-model uitgewerkt om de klant het te verrichten werk te tonen en om er helemaal zeker van te zijn dat alles volgens de specificaties wordt geconstrueerd.

Dit model wordt het uitgangspunt voor de productie van de apparatuur. Het maatwerk kan betrekking hebben op zowel de hardware (meetkop, acquisitiesysteem) als de software, of op slechts een van beide.

 

3.   Installatie, kalibratie en training


Het product wordt geleverd met de bijbehorende instructiehandleiding. Vooral bij permanente installaties zijn de kalibratie- en installatiefase de meest delicate fasen. Deze twee fasen vormen het uiteindelijke validatieproces voor de totale apparatuur met de bijbehorende verbindingen, te weten: Meetkop – Acquisitiesysteem – Software. 

Hieronder ziet u een voorbeeld van de ontwikkeling van een permanent installatieapparaat voor de continue inspectie van 1 tot 8 liften met 6 kabels per lift

Image

Software op maat 

Image
Image

Permanente meetkop voor een bijzondere lift

Image

Acquisitiesysteem geschikt voor gebruik met 8 verschillende meetkoppen