Als organisatie wil je iedere medewerker zo veilig mogelijk laten hijsen en heffen. De kans op een arbeidsongeval is namelijk groot. In dit kennisdossier lees je alles over het voorkomen van zulke ongevallen.

Ongevallen ontstaan vaak omdat de hijslast niet goed is aangeslagen of omdat medewerkers te dicht in de buurt van de last staan. Maar andere factoren spelen ook mee, zoals het verkeerd gebruik van specifieke hijsgereedschappen en het ontbreken van de gebruikerscontrole. Al deze onderwerpen komen aan bod in dit kennisdossier over veilig hijsen. 

 

Ontdek de aandachtspunten

Dit kennisdossier gaat in op de dagelijkse praktijk van je medewerkers. Zorg dat deze zo veilig mogelijk is. Dit kennisdossier biedt volop inzichten om zo veel mogelijk bedrijfsongevallen te voorkomen. Ontdek de belangrijkste aandachtspunten voor veilig hijsen én doe je voordeel met de inzichten van onze experts:

Ontdek onze whitepaper

Hoe werk je veilig met hijsmiddelen? Wat is de juiste manier om een last te hijsen? Wat gaat vaak mis en hoe moet het dan wél? Hoe sla je lasten juist aan?  Ontdek de belangrijkste aandachtspunten voor een zo veilig mogelijke dagelijkse praktijk voor medewerkers.

De belangrijkste adviezen

De adviezen in dit kennisdossier komen in verschillende soorten en maten aan bod. Welke rechten en plichten hebben medewerkers en werkgevers? Hoe gebruik je hijsgereedschap en -middelen correct? Hoe sla je lasten juist aan? Hoe hijs je deze lasten veilig?

Lees de praktijkervaringen van onze experts

Onze werklastvoorschriften

Lees onze werklastvoorschriften.

 

Bekijk onze podcasts over veilig hijsen