Ben je verantwoordelijk voor het organiseren van toolbox-meetings? En wordt er in je organisatie gewerkt met hydraulische gereedschappen? Denk dan zeker eens aan een toolbox over veilig werken met hydrauliek. Lees waarom. En hoe je dit aanpakt.

Er bestaat een grote verscheidenheid aan onderwerpen voor toolbox-meetings. Hydrauliek is echter vaak nog een onderbelicht onderwerp. Dit biedt een mooie kans om eens een andere thematiek aan te snijden dan de geijkte onderwerpen. En medewerkers bewust te laten worden van de gevaren en risico’s van hydrauliek. Want die worden nogal eens onderschat.

Laat je adviseren

Wil je meer informatie over veilig werken met hydrauliek? Benieuwd wat de risico’s zijn in jouw organisatie en hoe je de risico’s zoveel mogelijk beperkt? Neem dan contact met ons op!

In één keer een complete toolbox

Een hydrauliek-toolbox zelf samenstellen? Hoeft niet. Er bestaan volledig uitgewerkte toolbox-meetings waarin alle inzichten, adviezen en kennis al beschreven staan. Dat scheelt tijd én je weet zeker dat alle informatie betrouwbaar, actueel en kloppend is.
 

Veiligheids- en gebruiksaspecten

Met een toolbox-meeting ga je in op de belangrijkste aspecten rondom veilig gebruik van hydrauliek. In compacte thema’s met sprekende voorbeelden en video’s uit de praktijk, waaronder:

  • De wet- en regelgeving rondom hydrauliek
  • Hoe je correct werkt met hydrauliek
  • Waar je op moet letten
  • De risico’s van werken met (beschadigd) gereedschap
  • De gevolgen als het misgaat
  • Risico’s minimaliseren
  • Wat te doen bij een ongeval
     

Herkenbare praktijkvoorbeelden

Binnen de hydrauliek-toolbox is er volop ruimte voor maatwerk. Voorbeelden uit de eigen praktijk én de ervaringen van deelnemers staan centraal. Op die manier is de toolbox-meeting tastbaar en duidelijk. En blijft de training de deelnemers bij. Er zit vrijwel altijd wel een deelnemer tussen die een (bijna-)ongeval of een onveilige situatie heeft meegemaakt.
 

Reacties van deelnemers

De hydrauliek-toolbox wordt door deelnemers zeer positief ontvangen, mede dankzij de tastbare praktijkvoorbeelden en bewustwording van de risico’s. Doordat hydrauliek vaak een onderbelicht onderwerp is, is het juist van belang om in te zien dat hier wel degelijk ongevallen mee (kunnen) gebeuren.
 

Vraag de toolbox ‘Veilig werken met hydrauliek’ aan

Wil jij je medewerkers ook voorzien van deze complete hydrauliek-toolbox? Vraag de toolbox direct aan. Liever volledig uitbesteden? Neem dan contact met ons op!

Kennisdossier hydrauliek

Met hydraulisch (hogedruk) gereedschap in handen, beschik je over een enorme kracht. Waar kun je op letten? Wat zijn de risico’s? Hoe voorkom je ongelukken? En daarmee stilstand van je dagelijks proces? Holmatro en Mennens praten je bij.