Jouw vangnet voor inoxprojecten

Al ruim 15 jaar vertegenwoordigt Mennens Jakob Rope Systems het allerbeste op het gebied van RVS toepassingen. Tot de vele duurzame oplossingen behoren inoxkabels met alle denkbare eindverbindingen, stangen, systemen voor begroening, webnetten,...

Maar Mennens werkt ook complete projecten op maat uit. Deze gezamenlijke expertise zorgt ervoor dat we voor vrijwel elke uitdaging en situatie een antwoord kunnen bieden.

Voortreffelijk geschoolde montageploegen

Elk specifiek RVS project draait om innovatie, functionaliteit en esthetiek, met blijvende aandacht voor de Zwitserse kwaliteit. Om duurzaamheid en professionaliteit op elk moment te garanderen, werken we nauwgezet samen met installateurs en ontwerpbureaus. Mennens beschikt zelfs over eigen hoogwaardige montageploegen die we inzetten voor de installatie van inoxkabels en webnetten. 

Mennens podcast: Jakob Rope Systems, jouw vangnet voor inoxprojecten

Lieven Somers, projectingenieur bij Mennens Belgium heeft het in deze videopodcast over Jakob Rope Systems.

Voorbeelden van inoxprojecten

Helikopterplatform


Webnetten gebruiken we niet alleen als architecturale blikvanger, maar ook als eersteklas valbeveiliging.

Dierentuin


  • Mennens leverde een webnet van 2.720 m² (maasgrootte van 30 x 30 mm en 1,5 mm diameter) voor de Savanne in de Zoo Antwerpen: zo vertoef je dichter bij de kudde Kaapse buffels en 250 verschillende vogelsoorten.
     
  • Webnet in de tuin van het nieuwe leeuwenverblijf in de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp.

Liège Trilogiport


Liège Trilogiport is de eerste Belgische en derde Europese binnenhaven (19 miljoen ton in 2012). Mennens plaatste een stevige reling met inoxwebnetten

Nieuw scoutshuis in Antwerpen


Tijdens de renovatie van het nieuwe scoutshuis in Antwerpen veranderde brandtrap in een echte blikvanger, want we plaatsten liefst 380 m² inoxwebnetten (maasgroote van 80 x 141 mm en 2 mm diameter).

Samenvatting podcast 'Jakob Rope Systems: jouw vangnet voor inoxprojecten'


Jakob Rope Systems is een specialist in het leveren van inox staalkabelnetten, die worden toegepast in diverse architecturale projecten zoals bruggen, parkeergarages, schoolgebouwen, heliplatforms en musea. Architecten waarderen dit product vanwege de duurzaamheid en het subtiele design, dat zowel stijlvol als veilig is. Bovendien is het inox net in meerdere kleuren verkrijgbaar en is het zeer onderhoudsarm; slechts periodieke reiniging is nodig als het wordt toegepast in een omgeving met veel vuil.

Mennens Belgium biedt klanten een complete oplossing aan, inclusief een all-inclusive offerte die zowel montage als advies over het ophangsysteem bevat. Mennens Belgium werkt nauw samen met staalconstructeurs en architecten om de integratie van het net in een project soepel te laten verlopen. 

De succesvolle samenwerking tussen Mennens Belgium en Jakob Rope Systems duurt al vijftien jaar en wordt gekenmerkt door een sterke onderlinge band en betrouwbaarheid in hun werkwijze.