Een hechte samenwerking, in heel Europa

Mennens maakt deel uit van de Lifting Solutions business group van Axel Johnson International. De bedrijven die bij Lifting Solutions behoren, specialiseren zich in hijsmateriaal, staalkabels, valbeveiliging en bijhorende diensten. Ze zorgen voor opleidingen, voeren inspecties uit en monteren loopkranen.

Lifting Solutions heeft zich snel ontwikkeld en is gegroeid van 0 tot 290 miljoen EUR jaarlijkse omzet sinds 2005, wanneer de eerste overname werd gerealiseerd. Vandaag bestaat Lifting Solutions uit 25 bedrijven met 67 lokale vestigingen in Europa. Samen zorgen ze voor oplossingen bij bedrijven die actief zijn in veel industrieën waaronder offshore, hernieuwbare energie, scheepvaart, automobiel, havens, visteelt, bouw, pulp en papier, mijnbouw en staal.

Hoewel Lifting Solutions zelf nog geen lange geschiedenis heeft, hebben de bedrijven in de groep die wel en zijn ze allemaal gerespecteerde bedrijven in hun lokale markt. Samen bezitten ze een grote expertise die wordt aangewend om oplossingen te realiseren. Voor meer info over de bedrijven in Lifting Solutions, bezoek www.axinter.com/lifting.

Sterke eigenaar

Mennens is een onderdeel van Axel Johnson International, een Zweedse industriële groep, in privaat eigendom, van meer dan 90 bedrijven actief in 25 landen met een gecombineerde totale jaarlijkse omzet van meer dan 750 miljoen EUR. Axel Johnsons International baseert zijn groei op een lange termijn benadering van eigendom in strategische niche markten, hoofdzakelijk technische componenten en oplossingen voor industriële processen. Axel Johnson International bestaat uit vier business groups: Cargo Securing Solutions, Industrial Solutions en Lifting Solutions. Voor meer info over Axel Johnson International, bezoek www.axinter.com