Met hydraulisch (hogedruk) gereedschap in handen, beschik je over een enorme kracht. Dankzij de olie onder een hoge druk van 700 bar verplaats je de meest zware lasten. Zo hef je met een hydraulische cilinder van 2,6 kilo eenvoudig een last van 20.000 kilo. Of verplaats je een last van 500.000 kilo met gemak horizontaal. Hierbij draait alles om gecontroleerde kracht en veiligheid. In dit kennisdossier van hydrauliekexpert Holmatro en hijs- en hefspecialist Mennens ontdek je er alles over.

Werken met hydraulische hand- en hefgereedschappen onder een druk van 700 bar is niet zomaar iets. Wat vooraf onbelangrijk lijkt, kan achteraf verstrekkende gevolgen hebben. Waar kun je op letten? Wat zijn de risico’s? Hoe voorkom je ongelukken? En daarmee stilstand van je dagelijks proces? Holmatro en Mennens praten je bij.

Hydrauliek reparatie & inspectie

Onze service werkplaatsen zijn uitgebreid met professionele, gespecialiseerde testunits voor hydrauliek reparaties. Enkele Mennens-vestigingen zijn door Holmatro gecertificeerde premium service centers waarin we je hydraulische apparatuur optimaal kunnen testen en (her)certificeren volgens de geldende normen.

Veilig werken met hydrauliek: Mennens Premium Service voor Holmatro

Met de industriële hydraulische gereedschappen van Holmatro biedt Mennens flexibiliteit en een gecontroleerde oplossing voor vrijwel elke (hef)toepassing. Om hierbij de veiligheid te waarborgen, is periodiek keuren en onderhouden van belang.

Hiervoor kun je terecht in de Mennens Premium Service Centers. Dankzij de opleiding van Holmatro is Mennens bevoegd om hydraulisch gereedschap te keuren (dynamisch testen), onderhouden en repareren volgens de EKH-richtlijn. Dit draagt bij aan veiligheid, continuïteit van je bedrijf én duurzame inzet van gereedschappen.
 

Aan de slag met hydrauliek? Gebruik je ‘BRAIN’!

  • Bestudeer vooraf de instructies en gebruik het gereedschap zoals dit bedoeld is.
  • Ruim je werkomgeving op en creëer een veilige werkplek.
  • Altijd werken met persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).
  • Inspecteer je gereedschap. Periodiek onderhoud en keuring is aan te bevelen.
  • Nooit werken met beschadigd gereedschap!

 

Laat je vérder inspireren

Lees de kennisartikelen, samengesteld door de experts van Holmatro en Mennens:

Ontdek de inzichten van onze experts

Toolbox: veilig werken met hydrauliek

Waarom is veilig werken met hydraulische gereedschappen belangrijk? Wat zijn de risico’s? De toolbox ‘Veilig werken met hydrauliek’ gaat in op de basisprincipes van werken met hogedruk hydrauliek. Aan de hand van sprekende voorbeelden worden deelnemers zich bewust van de risico’s. En leren zij hoe zij de juiste veiligheidsmaatregelen treffen. Voor, tijdens en ná het gebruik. De toolbox aanvragen kan hier


Partnership Holmatro en Mennens: service van A tot Z

Veilig, efficiënt en bewust werken met hydraulische gereedschappen. Hiervoor slaan Holmatro en Mennens de handen ineen. Holmatro als expert en producent van hoogwaardig hydraulisch gereedschap. Mennens als specialist in hijs- en hefoplossingen, en one-stop-shop voor ‘lifting knowhow’. 

Deze nauwe samenwerking stelt ons in staat om organisaties van A tot Z te ontzorgen. Zo kun je naast kwalitatieve hydraulische gereedschappen bij ons terecht voor advies, diensten en aanvullende kennis rondom jouw vraagstukken. Kijk op de website van Holmatro voor meer informatie.

Bekijk onze video podcasts over hydrauliek