Staalkabels zijn er in oneindig veel soorten en maten. Wordt het 6 of 8 strengs? Blank of verzinkt? Langslag- of kruisslag? Wel of niet draaivrij? Wel of niet verdicht? En welke eindverbinding kies je? Elke toepassing vraagt om een specifieke aanpak.  Laat je adviseren door onze experts.

Ben je betrokken bij de realisatie van een installatie? Laat je tijdig informeren over de juiste keuze van de staalkabel. Dan gaan we samen in overleg om er voor te zorgen dat de juiste staalkabel bijdraagt aan een continu bedrijfs- of productieproces. En dat de kabel optimaal presteert in de specifieke situatie. 

 

Advies bij engineering 


Onze experts beschikken over jarenlange kennis en expertise in staalkabeltoepassingen. Zij verdiepen zich in de constructie of installatie, de omgeving waarin de staalkabel wordt gebruikt en de omgevingsfactoren waaraan de staalkabel wordt blootgesteld. 

Zij kennen de normen en weten welke staalkabel voor welke toepassing het meest geschikt is. Wij staan je graag terzijde tijdens de engineering en adviseren je o.a. over:

Specifieke wensen?

Laat je informeren. Bij Mennens assembleren we de staalkabels zo gewenst volledig op maat. Zodat de staalkabel bijdraagt aan het beoogde resultaat. Bekijk ons assortiment of neem contact met ons op! 

Bekijk de Mennens Video Podcast 'Kies de juiste staalkabel voor elke toepassing' 


 

[hubspot]

 

Meer weten


 

Samenvatting podcast 'kies de juiste staalkabel voor elke toepassing'


Elke toepassing of machine vereist een specifiek soort staalkabel, en dit wordt meestal bepaald door de fabrikant van de machine. In sommige gevallen kan het voorkomen dat de voorgeschreven kabel niet beschikbaar is, waardoor er in overleg met de klant moet worden gezocht naar een alternatief dat wel voorhanden is en geschikt is voor de betreffende toepassing.

Om te bepalen welk type kabel nodig is voor een bepaalde toepassing, wordt er gekeken naar factoren zoals het type constructie van de kabel, de draairichting en de specifieke eisen van de toepassing. Wanneer een klant een vraag heeft over het vervangen of repareren van staalkabels, kan er hulp worden geboden door de situatie te analyseren en passend advies te geven. In sommige gevallen kan ook de montage van de nieuwe staalkabels verzorgd worden.

Daarnaast kunnen er onderzoeken en inspecties worden uitgevoerd, zoals Magnetic Rope Testing (MRT), om de staat van de staalkabels te controleren en advies te geven over eventuele vervanging of reparatie. Ook kunnen er onderzoeksrapporten worden opgesteld die inzicht geven in de status van de kabels, eventuele opmerkingen of waarnemingen en een historie van gebruik en onderhoud.

Staalkabels kan je ook preventief laten controleren om zo problemen te voorkomen en de levensduur van de kabels te verlengen. Door deze controles uit te voeren en indien nodig kabels te vervangen, kan je kosten besparen op de lange termijn.