Bereik elke plaats op je werkvloer


Elke werkplek bereikbaar maken voor hijswerkzaamheden lukt perfect met een hijskraan van Mennens Belgium zoals:

Mennens rust elk werkplaatskraan &  -systeem uit met de nodige takels, wissels, bochten,... en opties zoals een extreem lage rolweerstand. Het resultaat? Een kraan als intern transportsysteem dat heel efficiënt, ergonomisch en flexibel verloopt. 

Een kraan van 500kg of beter één tot 3ton? Geen probleem! Met de kranen van Mennens Belgium verplaats je moeiteloos lasten van 100, 1.000, 10.000, 100.000 kg in een handomdraai over een groot werkgebied!  

Hijskraan configurator

Op zoek naar de juiste hijskraan voor jouw ruimte? Met onze rolbrug en zwenkkraan configurator kun je door het invullen van een paar eenvoudige vragen persoonlijk advies krijgen van onze experts. Zo zorgen we ervoor dat de kraan naadloos in jouw beschikbare ruimte past.

Kranen in alle vormen en gewichten


Mennens beschikt over een uitgebreid assortiment werkplaatskranen. Een groot deel hiervan is makkelijk integreerbaar in je bedrijfspand en vergt dus geen grote constructieve aanpassingen. Sowieso vraagt elke situatie om een kraan met specifieke opties, en dat betekent dus soms een kleine en af en toe kostbare investering. Het loont dus om tijd te investeren in de aanschaf. Onze adviseurs geven je graag alle info en zorgen voor een duidelijke offerte voor: 
 

  • Standaard rolbruggen in diverse uitvoeringen en voor verschillende toepassingen.
  • Explosievrije hijskranen: Mennens biedt een volledig programma explosievrije kranen, inzetbaar in EX-omgevingen.
  • Cleanroom kranen: onder meer te vinden in de semi-conductor industrie, food, pharma en aerospace. Lees meer hierover op www.cleanroom-cranes.nl.
  • Zwenkkranen: zowel wandzwenkkranen als kolomzwenkkranen, al dan niet voorzien van een handtakel of elektrische takel. Met daarnaast ook keuze uit diverse loopkatten: manueel of elektrisch.
  • Portaalkranen in diverse uitvoeringen: verplaatsbaar met zwenkwielen, gemonteerd op rails, in aluminium of staal, met manuele of elektrische takels,... De meest ingewikkelde uitvoeringen komt Mennens plaatsen.
  • (Ketting)takels: handbediende, elektrische of pneumatische. Vaak ook bruikbaar in explosievrije ruimtes.
  • ...

Een kraan op maat


Vertrouw op de expertise van Mennens en laat je adviseren over de perfecte oplossing voor jouw werkomgeving.  Stel je rolbrug of zwenkkraan zelf samen via onze hijskraanconfigurator. Onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met je op om je aanvraag te bespreken.

Een monorail kraan voor elk traject


Het EUROSYSTEM 2000-systeem van Verlinde neemt probleemloos de vorm aan van een monorail, loopweg, enkelligger-loopkraan, dubbelligger-loopkraan,... Zo kun je de monorail een specifiek traject laten volgen, al dan niet voorzien van wissels of een variabele draaischijf. Die zijn nodig om de richting te veranderen of complexe routes te bouwen. Het EUROSYSTEM 2000-systeem combineert de voordelen van aluminiumprofielen en traditioneel staal. 

Assortiment hijskranen

Mennens levert verschillende soorten hijskranen zowel zwenkkranen of mobiele hijskranen als portaalkranen tot monorails en complete rolbruggen of bovenloopkranen. Ook alle nodige toebehoren van onze hijskranen zoals click-ductor, railverbindingen en kabelwagens zijn vlot leverbaar.

Kranen geïnstalleerd door Mennens

  • Rolbrug bij AMG. Voor een nieuwe hal bij AMG mocht Mennens een dubbelliggerkraan (20 ton) leveren met een overspanning van 11,4 m. We voorzagen de kraan van een VT4 kabeltakel.
  • Bij SESVanderHave, marktleider in suikerbietenzaden, installeerden we een nieuwe rolbrug, inzetbaar voor het productieproces.
  • Nieuwe compacte dubbelliger-loopkraan van ruim 12 ton (2 x 6.300 kg) voor Spuiterij B. de Wilde BV in Vaassen.

Bekijk de Mennens Video Podcasts


 

Samenvatting podcast 'bespaar ruimte & ga voor meer werkcomfort'


Er zijn verschillende soorten kranen, zoals rolbruggen, zwenkkranen en portaalkranen, die in fabriekshallen, werkplaatsen en scheepswerven worden gebruikt.

Het proces van het bouwen en opleveren van kranen bestaat uit diverse stappen. Het begint met een aanvraag van de klant, die vervolgens uitgewerkt wordt tot een voorstel en ontwerp. De projectmanager maakt gebruik van een tekenprogramma om alle specificaties en klantwensen in kaart te brengen. Nadat het ontwerp is goedgekeurd, wordt het materiaal ingekocht en gaat de bouw van start in de kraanhal in Groningen, waar soms ook klanten bij aanwezig zijn.

Werken met kranen biedt voordelen zoals efficiënter gebruik van werkplaatsen en een verhoogde veiligheid in vergelijking met het werken met heftrucks.

Samenvatting podcast 'projecten praktijkvoorbeelden - met uitgekiende precisie'


Een van de voornaamste projecten die aan bod komt, vindt plaats bij Saffier Maritiem. Hier installeerde Mennens twee geavanceerde kranen met afstandsbediening in een bestaande fabriekshal, wat nauwkeurige metingen en planning vereist. Het eindresultaat is succesvol en levert efficiënte hijssystemen op voor het bedrijf.

Naast kranen heeft Mennens ook gewerkt aan het onderhoud en de vervanging van staaldraadbrillen in ponten. In dit geval komt er een uitgebreide organisatie kijken bij de planning en uitvoering, aangezien er sprake is van verkeersstremming en interactie met andere onderaannemers op locatie.

Een andere uitdaging die werd aangepakt, is het installeren van valbeveiligingssystemen voor grote gebouwen en complexen, zoals farmaceutische bedrijven. Hierbij wordt, naast technische expertise, ook rekening gehouden met bouwkundige aspecten en logistieke organisatie om het totale gewicht van de geïnstalleerde componenten te verdelen, zodat de structurele integriteit van de gebouwen behouden blijft.

Het werken aan dergelijke projecten vergt flexibiliteit, nauwkeurigheid en sterke organisatorische vaardigheden. Elk project is uniek en varieert van kleine tot grote klanten en locaties.