Nieuws

Hoogkwalitatieve staalkabel voor mechanisch stuursysteem van IMS Group

IMS Group produceert, distribueert en importeert slimme oplossingen voor de transportsector. Zo ontwikkelde de organisatie het gepatenteerde kabelstuursysteem GreenSteering. Dit systeem reduceert de CO2-uitstoot, bandenslijtage, fijnstofuitstoot én het brandstofverbruik van vrachtwagens. Voor de juiste staalkabel voor het GreenSteering-systeem schakelde IMS Group de expertise van Mennens in.

Watch our 4th webinar about Steel Wire Ropes - Lubrication

On February 15th we held our 4th webinar episode where we shared our knowledge and expertise about steel wire ropes. The focus of this webinar was lubrication and the sustainability aspects, where our experts Alain Balman and Elin Letterblad guides you through the event.

Mennens luidde 2021 uit met bijzondere projecten

Mennens sluit 2021 af met 135 geplaatste rolbruggen. Onze klanten kozen met name voor enkelligger en dubbelligger rolbruggen. Wij bouwden deze in uiteenlopende afmetingen, om zo de meest diverse werklasten aan te kunnen. Ook verzorgde Mennens dit jaar tal van losse projecten, zoals kolomzwenkkranen, wandzwenkkranen en portaalconstructies. 

Visuele inspectie van staalkabels

De visuele inspectie kan worden gedefinieerd als de eerste beoordelingsmethode voor een correcte evaluatie van metalen staalkabels. De methode bestaat uit het zorgvuldig bekijken van de kabel om te zoeken naar tekenen van verslechtering en het vastleggen van de resultaten in een rapport.