Mennens luidde 2021 uit met bijzondere projecten

Mennens sluit 2021 af met 135 geplaatste rolbruggen. Onze klanten kozen met name voor enkelligger en dubbelligger rolbruggen. Wij bouwden deze in uiteenlopende afmetingen, om zo de meest diverse werklasten aan te kunnen. Ook verzorgde Mennens dit jaar tal van losse projecten, zoals kolomzwenkkranen, wandzwenkkranen en portaalconstructies.

2021 is een productief jaar geweest. Vooral in de laatste maanden van het jaar kregen we veel aanvragen binnen. Als we kijken naar het aantal hijskranen en de grootte van de opgeleverde projecten, dan zijn we alleen maar heel tevreden. Om dit te illustreren, kijken we terug op 4 bijzondere projecten van het afgelopen jaar.

Rolbruggen én wandzwenkkranen

Afgelopen winter verzorgden we een groot project bij een industriële klant, een specialist in onder andere het ontwikkelen en repareren van hydraulische en elektrische systemen. Voor dit project bouwde en leverden we 3 rolbruggen en maar liefst 10 wandzwenkkranen. Dit kwam allemaal terecht in een prachtig nieuw bedrijfspand. De rolbruggen hebben een overspanning van 14 meter en een hijscapaciteit van 7,5 ton. En de wandzwenkkranen hebben een uitlading van 5 meter en een hijscapaciteit van 0,5 ton.

Enkelligger rolbruggen

Na een eerdere succesvolle levering mochten we afgelopen zomer opnieuw 2 enkelligger rolbruggen leveren bij een bestaande klant. Iedere kraan is uitgerust met onder andere ledverlichting, lastuitlezing en een radiografische joystickafstandsbediening. Zo zijn de rolbruggen zo veilig mogelijk en 100% ergonomisch verantwoord. Iedere kraan heeft 2 staaldraadtakels met een hijscapaciteit van 8 ton. De kranen worden nu ingezet voor het liften van 20 ft. containers, voorzien van al het gereedschap voor het bouwen van huizen.

Keuring eeuwenoude rolbruggen

Bij Mennens komen we op bijzondere plekken, zoals een vestiging van onze Nederlandse klant Waterschap Drents Overijsselse Delta. Op hun locatie in Vollenhove hangen namelijk 2 prachtige rolbruggen van meer dan 100 jaar oud. En ze zijn nog steeds volop in gebruik. Dat is nog eens vakwerk. Aan onze servicemonteurs was het dit najaar de taak om de rolbruggen te keuren en af te testen. Keuringen worden in Nederland namelijk uitgevoerd door onze Nederlandse Mennens collega’s. Nu kunnen de kranen er wéér een jaar veilig tegenaan.

Nieuwe dubbelligger rolbrug

Eén van de laatste opdrachten van 2021 was het vervangen van een versleten enkelligger rolbrug door een nieuwe dubbelligger rolbrug. Deze nieuwe kraan heeft een werklast van 7,5 ton en een overspanning van 17,5 meter. De dubbelligger rolbrug biedt bovendien meer hijshoogte dan zijn voorganger. Een mooie afsluiting van 2021.

Goed begin van 2022

De verwachting is dat Mennens in 2022 net zulke mooie projecten gaat realiseren als in 2021. Ook blijven we werken aan een juiste prijs-kwaliteitverhouding. En natuurlijk kunnen onze klanten op de service blijven rekenen die ze van ons gewend zijn. Dus: heeft je organisatie behoefte aan kranen? Neem dan contact met ons op. 

Mennens staat voor je klaar

Ben je geïnspireerd door de meerwaarde en mogelijkheden van onze kranen? Benader dan een Mennens-vestiging bij jou in de buurt. Onze specialisten staan voor je klaar.