Dolly Bakfiets verblijdt klanten met verbeterde Regentent

Dolly Bakfiets ontwikkelt en produceert elektrische bakfietsen van eigen merk en verleent service aan huis. Klanten kunnen kiezen uit meer dan 55 kleurcombinaties en verschillende accessoires. De meest populaire accessoire is de Regentent, waarvoor Dolly Bakfiets een betrouwbare leverancier zocht. De keus viel op Mennens.

Dolly Bakfiets vindt vrijheid voor klanten belangrijk, in de vorm van multifunctionele fietsritten. Zoals naar de dagopvang en de supermarkt. Bovendien is de Dolly een duurzaam alternatief voor de auto. De heersende mening onder Dolly-berijders is dat de bakfiets ‘de beste aankoop ooit’ is.

“De vorige leverancier was vaak te laat met leveren”

Beter voldoen aan klantwensen

Dolly Bakfiets zocht een andere leverancier voor de Regentent, om beter te voldoen aan de wensen van klanten. Daan Buddingh, mede-eigenaar bij Dolly Bakfiets, vertelt: “De vorige leverancier was vaak te laat met leveren van de Regentent. Dit had ook gevolgen voor de service naar onze klanten. Daarnaast stelden consumenten andere eisen aan de Regentent, dus wilden we de accessoire hierop aanpassen.”

De uitdaging

De Regentent is een unieke accessoire, volgens Daan: “De Regentent is een dragende constructie van zeillatten, gecombineerd met raamfolie, gaasdoek en een zeildoek, die op de bak gemonteerd wordt. Zo beschermt de accessoire de inzittenden tegen regen, wind, zon, zand en insecten. Dit maakt de Regentent wel een complex geheel. We zochten dus naar een lokale zeilmaker die ons kon helpen met het herontwerpen van de Regentent.”

Daan vervolgt: “De Regentent is een ingewikkeld product omdat het een combinatie is van een dragende constructie van zeillat gecombineerd met zeildoek, raamfolie en mesh. De uitdaging van de verbeterde versie was om de binnenruimte groter te maken zodat er grotere kinderen in de tent passen. Het is een heel beeldbepalend onderdeel van de bakfiets.”

“Mennens maakte een totaalplaatje”

Van model naar model

Dolly Bakfiets kwam uiteindelijk uit bij Mennens. Daan legt uit waarom: “De Mennens-vestiging in Groningen is hier erg sterk in met hun eigen zeilmakerij, met hun eigen team van ervaren tenten- en zeilmakers.” Het team ging na de briefing direct aan de slag. “Aan de hand van onze wensen en eisen maakten ze uiteenlopende modellen die we testten op onze bakfiets. Van model tot model keken we welke het beste paste bij de Dolly én onze consumenten. Al doende maakte Mennens een totaalplaatje.”

Twee nieuwe accessoires

“Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat. De tomeloze inzet van de modelmakers van Mennens heeft gezorgd voor een nieuwe Regentent, die heel mooi en erg gebruiksvriendelijk is. Dolly Bakfiets heeft haar betrouwbare leverancier van de Regentent gevonden. Dat niet alleen: na dit project ontwikkelde we samen met Mennens ook een nieuwe bak cover, die nu in de Dolly-collectie zit. Deze bak cover heeft een rits, die de oude versie niet had en deze was daardoor minder veelzijdig in te zetten.”

Mennens: ambachtelijke zeilmakerij

Naast accessoires voor bakfietsen, vervaardigt de Zeilmakerij van Mennens in Groningen ook tal van andere tent- en zeildoeken. Als één van de grootste zeilmakerijen van Europa kun je terecht voor:
•    Schuifkleden, afdekkleden en afdeknetten. 
•    Huiven (voor aanhangers), hoezen en containerkleden. 
•    Serreafdekkingen. 
•    Bootkleden. 
•    Podiumtenten, feesttenten en overkappingen.
•    Desgewenst met uw bedrijfslogo, foto’s of een reclameboodschap.
 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de zeilmakerij-mogelijkheden van Mennens? Ontdek dan de ambachtelijke kwaliteit. Wij zorgen er samen voor dat je jouw werkzaamheden zo snel, efficiënt en vooral veilig mogelijk kunt oppakken.