Skilpod ontdubbelt framing-activiteit voor bouw van modulaire houtskeletwoningen

Skilpod in het Belgische Geel is een modulaire houtskeletwoningbouwer. Skilpod bouwt volwaardige huizen in een fabrieksomgeving: superefficiënt en snel. Om het productieproces nóg verder te optimaliseren, was er nood aan een extra portaalkraan. Hiervoor schakelde de innovatieve woningbouwer de hulp van Mennens in. 

De missie van Skilpod? De bouwwereld op zijn kop zetten. De organisatie gelooft dat een eigen woning bouwen anders kan. Beter, met meer gemak en op een slimme manier. Skilpod onderscheidt zich van traditionele woningbouwers door de snelheid en efficiëntie waarmee zij hun huizen bouwen: in slechts 5 weken van start productie tot afgewerkt product klaar voor plaatsing.

“Onze enkele kraan was overbevraagd”

Een nog vlotter productieproces

De wens van Skilpod was om het productieproces nog slimmer in te richten. Marlo Kox, Operations Manager bij Skilpod, vertelt: “Om het productieproces verder te versnellen, hadden we nood aan een extra portaalkraan. Hiermee konden we dan onze framing-activiteit ontdubbelen.” 

Portaalkraan overbevraagd

Skilpod maakte tot dan toe namelijk gebruik van een hall waar er in de framingsectie slechts één portaalkraan beschikbaar was. Marlo licht toe: “Deze was overbevraagd en vormde een bottleneck in onze productie. De nood voor een nieuwe portaalkraan drong zich op.”

Uitgebreide inventarisatie

Via een uitgebreide inventarisatie komt Skilpod uiteindelijk terecht bij Mennens Belgium, vertelt Marlo verder. “We vroegen een offerte op. Mennens adviseerde een verrijdbare portaalkraan met een capaciteit van 3,2 ton. We hebben vooraf al onze vragen gesteld over de specificaties en hierover uitgebreid kunnen sparren met één van de experts. Mennens bleek voor onze vraag de juiste partner.”

“Mennens klaarde de klus in slechts 3 dagen”

Uitdagingen

Belangrijk voor deze klus: de kraan moest breed genoeg zijn om zowel over de framingtafels als ook over de platenvoorraad te passen. Marlo: “Hierbij mocht de portaalkraan ook niet te hoog zijn, omdat de overheadkraan nog over deze portaalkraan moest kunnen rijden.”

Nog meer efficiëntie dankzij extra kraan

Skilpod kijkt tevreden terug op de installatie van de nieuwe kraan. Marlo besluit: “Alles is vlot verlopen. Mennens heeft de installatie en keuring van de kraan in slechts 3 dagen geklaard. De continuïteit van ons productieproces kwam hierbij niet in het geding. En nu de extra kraan operationeel is, verloopt het proces veel efficiënter. Een geweldig resultaat.”

Meer weten? 

Wilt u meer informatie over onze kranen en hijs- en hefoplossingen? Neem contact op met ons op. Wij zorgen er samen met u voor dat u uw werkzaamheden zo snel, efficiënt en vooral veilig mogelijk kunt oppakken.