Recording webinar staalkabel

Bekijk de recording van ons 6e webinar over staalkabel. Tijdens dit webinar leidde onze expert Alain Balman u door de hoogtepunten van de vorige vijf webinars over staalkabel.

Onderwerpen van dit webinar

  • De basis van staalkabel
  • Highperformance staalkabel
  • Afkeur, inspectie en MRT op staalkabel
  • Smeringen
  • Eindverbindingen en kappen van kabels

Het webinar werd afgesloten met een live vraag- en antwoordsessie.

Het webinars is interessant voor iedereen die staalkabels koopt, gebruikt of onderhoudt en meer wil weten over staalkabels.


Samenvatting staalkabel webinar:


 

Staalkabel vormt het hart van veel installaties. Met de juiste constructie, toepassing, uitvoering en montage ervan zorg je ervoor dat medewerkers veilig kunnen werken. Het kan de levensduur van de staalkabel verlengen, voorkomt stilstand van het machinepark, verhoogt de productiviteit en verlaagt de total cost of ownership.

Staalkabel kent een grote verscheidenheid aan toepassingen. Hoe maak je de juiste keuze? Hier komt veel bij kijken. Van diameter, slagwijze, constructie, eindverbinding en de samenstelling van de staalkabel tot de toepassing, montage en het gebruik.

In dit webinar bespreken we de belangrijkste aspecten van alle mogelijke toepassingen. We ontdekken de verschillende soorten en constructies, zoals traditionele kabels en hoogwaardige varianten. Ook bespreken we een cruciaal aspect van staalkabels, namelijk het onderhoud en inspectie.

Het inspecteren van staalkabels is een wettelijke verplichting vanuit de Machinerichtlijnen. Naast de dagelijkse controle is een inspectie minimaal jaarlijks verplicht.

Ook door regelmatige smering bijvoorbeeld wordt de levensduur van de kabels aanzienlijk verlengd en wordt slijtage aan schijven en trommels verminderd. Goed onderhoud zorgt ervoor dat de kabels optimaal blijven presteren en hun taken efficiënt kunnen uitvoeren.

Staalkabel is een kostbare investering. En voor velen een grijs gebied. Een complex product met tal van factoren om aan te denken. Hoe zorg je dat deze langdurig meegaat? Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan en laat je goed informeren tijdens dit webinar.