Mennens levert recordaantal rolbruggen

Alle Mennens-vestigingen samen leverden in totaal 150 rolbruggen aan organisaties in uiteenlopende sectoren. Met name bedrijven in de food, bouw (o.a. hout en beton), papierindustrie en de schepenbouw kozen voor onze rolbruggen. 

Veel organisaties kozen voor een mix van enkelligger- en dubbelligger rolbrug, waarbij de kraanliggers zijn vervaardigd uit zowel standaard profiel als samengestelde kokerprofielen. Bij overspanningen boven de 19 meter en werklasten boven de 10 ton is een standaard staalprofiel meestal niet meer toereikend. Een samengesteld kokerprofiel is dan nodig. Het ontwerp en productie van deze kokerprofielen gebeurt bij de Mennens-vestiging in Groningen.

Hieronder vind je enkel testimonials van realisaties door onze nederlandse collega’s. Ook in België worden regelmatig rolbruggen geïnstalleerd.

 

Ergonomisch en productieverhogend

Johan Hoekstra is als productspecialist bij Mennens in Groningen betrokken bij het ontwerp en de verkoop van de rolbruggen. “Onze rolbruggen verhogen het werkcomfort en versnellen het werk- en productieproces. Daarom kozen veel van onze klanten ervoor het aantal rolbruggen uit te breiden. In andere gevallen ging het om vernieuwing van het rolbrugpark als gevolg van de afkeur van bestaande rolbruggen.”

 

Radiografische bediening en lastaflezing

Het team van Mennens kijkt terug op een aantal bijzondere projecten. Berend Kelderhuis, Manager Special Projects bij Mennens: “Deze zomer leverden we twee zware dubbelligger rolbruggen aan een organisatie uit de betonindustrie. Deze kranen hebben elk een werklast van twee keer 10 ton en een overspanning van 22 meter. Beide exemplaren hebben we voorzien van verlichting en radiografische bediening uitgevoerd met joystick, waarbij de zenders zijn voorzien van een display. Hiermee kan de werklast per takel en in totaal worden afgelezen. Ook zijn de rolbruggen voorzien van het Crane-to-Crane-systeem, voor optimale veiligheid. Het geheel moest in zeer kort tijdbestek worden geleverd, 8 weken. Deels in de bouwvak. Een mooie uitdaging.”

 

Brug boven machines plaatsen

Een ander project waar Mennens positief op terugkijkt is de levering van een werkbordes binnen een kartonfabriek. Johan: “Het bedrijf gebruikt het werkbordes voor reparaties aan het dak. Met name het plaatsen van de brug boven de bestaande machines vroeg om vakkennis, een zeer nauwkeurige planning én strakke samenwerking. Samen met onze transporteur Faber hebben we de brug succesvol geplaatst. Voor dezelfde klant hebben we ook nog een pulperkraan vervangen. Deze was vanwege ‘ouderdom’ afgekeurd. De nieuwe rolbrug is voorzien van een grijper en een hydraulische installatie.”

 

Kranenpark NS Treinmodernisering

Ook leverden we een groot gedeelte van het kranenpark aan NS Treinmodernisering. Arnaud Renkema, Werkvoorbereider Projecten bij Mennens, licht toe: “Het gaat om 24 rolbruggen. Waarvan 21 stuks met een werklast van 4 ton en een overspanning van +/- 7 meter met een profielligger. Daarnaast 3 stuks met een werklast van 16 ton en een overspanning van ruim 17 meter voorzien van kokerliggers. Voor een optimale zichtbaarheid zijn de 16 tons kranen voorzien van ledverlichting. NS Treinmodernisering gebruikt de rolbruggen om draai- en wielstellen tijdens de revisie veilig te kunnen liften en verschuiven.”

 

Rolbruggen voor nieuw pand Elma Technology

Verder installeerden we dit najaar acht enkelligger rolbruggen voor het nieuwe pand van Elma Technology, leverancier van oplossingen en diensten in elektrische aandrijf- en besturingstechniek. Elma technology vroeg ons mee te denken bij het realiseren van een ideale hijsoplossing die zo flexibel mogelijk de vaak complexe werkstukken kan hijsen en verplaatsen. Elma Technology tilt vaak lange lasten, zoals lange assen. Daarom installeerden we een oplossing met een zo groot mogelijk hijsbereik, die tegelijk vrachtwagens optimaal faciliteert tijdens het lossen van lange lasten. 

 

Rolbrug kraan kopen of vrijblijvend advies op maat

Ben je benieuwd naar de meerwaarde van een rolbrug voor jouw organisatie? Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met een Mennens-vestiging in de buurt. Onze specialisten staan klaar voor vrijblijvend advies op maat.