Organisatorische wijzigingen binnen Management van de Mennens-Groep

Per 1 juli is het management van de Mennens-Groep, al sinds 1888 specialist in staalkabel, hijs- en heftechniek en valbeveiliging, op organisatorisch niveau gewijzigd.

Jeroen Peters nieuwe directeur Mennens Amsterdam
Met ingang van 1 juli start Jeroen Peters als nieuwe directeur van Mennens Amsterdam. In die rol, die hij overneemt van Frits van Boetzelaer, neemt hij tevens plaats in het management team van de Mennens-Groep. Frits van Boetzelaer begon in 1995 als staalkabel adviseur bij Staalkabel BV (voorganger van Mennens Amsterdam), vervolgens was hij in 2002 verkoopleider en erna adjunct directeur. Na 11 jaar in de rol als directeur gaat hij per 1 juli voor 3 dagen in de week verder als key accountmanager voor Mennens Amsterdam én als staalkabel adviseur voor de Mennens-Groep.

Jeroen is 51 jaar oud, getrouwd en heeft twee kinderen: “Na meerdere jaren te hebben gereisd in diverse sales- en andere managementfuncties voor verschillende bedrijven, ben ik verheugd om te starten als directeur van Mennens Amsterdam. Ik kijk er naar uit om voort te bouwen op de brede ervaring van het team en tegelijkertijd nieuwe ideeën bij Mennens te ontwikkelen na Covid-19. De stap naar Mennens Amsterdam is voor mij een logische stap. Een bekende markt en een groeiende sector, waar ruimte is voor ondernemerschap en ik kan samenwerken met professionals.”

Luc Willaert nieuwe directeur Mennens Belgium
Bij onze vestiging in België neemt Luc Willaert per 1 juli het stokje over van Wim Cools. Luc neemt tevens plaats in het management team van de Mennens-Groep.

Wim begon in 2003 als directeur van Mennens Belgium. Dit was kort na de aankoop van Mennens Belgium (voormalige naam Hoistpartner) door de Mennens-Groep. Wim veranderde het bedrijf van een bijna 100% staaldraad georiënteerd bedrijf in een compleet hijsgericht bedrijf, door de verkoop van kranen, speciale en andere hijsinrichtingen en diensten toe te voegen. Wim blijft betrokken bij Mennens Belgium als adviseur op ICT-projecten.

Luc (52 jaar) begon in 1993 bij Hijstechniek West als assistent zaakvoerder. In 1995 stapte hij over naar Hoistpartner, het hoofdkantoor in Antwerpen. Sinds 2000 bekleedt hij de functie van sales- en marketingmanager bij Mennens Belgium. Luc was vorig jaar actief betrokken bij de Lifting Solutions Group, en vertegenwoordigde de Mennens-Group als marketing manager. 

Luc: “Ik ben een Mennens-man in hart en nieren. Al 26 jaar werkzaam bij het bedrijf. Mijn roots gaan terug tot de start, toen nog bij Hijstechniek West en Hoistpartner. De liefde voor staalkabel werd me met de paplepel ingegoten en mijn affiniteit met het volledige assortiment hijs- en hefmiddelen is in die lange periode alleen maar gegroeid. Naast onze handelspoot ben ik ook vastbesloten om onze projectenafdeling sterk uit te bouwen. Zo kunnen we een complete oplossing bieden aan onze klanten.”

Internationaal netwerk
Mennens maakt onderdeel uit van Axel Johnson International, een toonaangevende industriële speler uit Zweden. Hierbij opereert Mennens volledig zelfstandig binnen de ‘Lifting Solutions Group’. Axel Johnson International heeft meer dan 150 bedrijven onder zijn hoede, verspreid over 30 landen. 

”Toen we werden opgenomen in de Axel Johnson International groep is er een meer internationale wereld voor mij opengegaan. Het heeft mijn horizon verruimd. Toen het management van Mennens me de gelegenheid bood om directeur te worden bij Mennens Belgium heb ik die kans met veel enthousiasme gegrepen. Het biedt me de mogelijkheid om ons bedrijf verder uit te breiden in een internationale context", aldus Luc Willaert over zijn nieuwe rol.

David Posthumus ook directeur van Mennens Hengelo
Sinds oktober 2019 verzorgde David Posthumus (directeur van Mennens Groningen) al de dagelijkse leiding over Mennens Hengelo en startte hij al met de herstructurering van deze organisatie. Per begin 2020 is David ook formeel directeur. In 2020 zullen Mennens Hengelo en Mennens Groningen nauwer met elkaar gaan samenwerken en waar nodig de krachten bundelen. David was al lid van het management team van de Mennens-Groep.

David: “Na inmiddels een dienstverband van 10 jaar bij Mennens Groningen, waarvan de afgelopen 3,5 jaar als directeur, ben ik vanaf 1 januari 2020 ook directeur van Mennens Hengelo. Mennens Hengelo heeft de afgelopen 25 jaar een prominente plaats in de hijs- en hefwereld weten te bemachtigen in deze regio. Door de intensieve samenwerking tussen de Mennens bedrijven zijn de klanten van Mennens Hengelo zeker niet onbekend voor mij.”

---------------------------------

Over de Mennens-Groep
Mennens is dé specialist op staalkabel, hijs- en heftechniek en valbeveiliging. De Mennens-Groep bestaat uit 6 vestigingen in Nederland en België, heeft 480 medewerkers en is marktleider in de Benelux met meer dan 130 jaar kennis en ervaring.
 
Mennens maakt deel uit van de Lifting Solutions Group van Axel Johnson International, een Zweedse industriële groep, in privaat eigendom, van meer dan 150 bedrijven actief in 30 landen en 4.400 werknemers, met een gecombineerde totale jaarlijkse omzet van meer dan 1,1 miljard EUR.

Gezamenlijk zorgen we voor hoogkwalitatieve (hijs- en hef-)oplossingen voor organisaties in onder andere de offshore, scheepvaart, automotive, havens, visteelt, bouw, pulp en papier, mijnbouw en staal. 

Meer informatie
Voor meer informatie over de inhoud van dit bericht kunt u contact opnemen met Danny van Deuzen via +31 (0)162 383 800.

www.mennens.nl
www.mennensbelgium.be