Ropetex en Powertex bieden duurzamere hijsproducten

Door te kiezen voor Ropetex of Powertex laat je zien dat je duurzaamheids- en MVO-beleid inhoud heeft. Wij willen leiding geven aan de transformatie en de norm stellen voor een duurzamere toekomst in onze sector. Wij stellen hoge eisen en werken met feiten. Op deze manier dragen wij bij aan de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties.

➕ Duurzame productontwikkeling
Ook ontwikkelen wij regelmatig innovatieve, duurzame producten. Drie voorbeelden:

 • r-PET hijsbanden, ronde hijsstroppen en sjorbanden
  In 2023 lanceerden we ons innovatieve assortiment hijsbanden, rondstroppen en sjorbanden, volledig gemaakt van gerecycled polyester (r-PET). Deze producten hebben allemaal een verminderde CO2-voetafdruk tot 75%. 
 • Valbeveiligingsharnassen
  Onze Powertex HW Eco valbeschermingsharnassen zijn gemaakt van OEKO-TEX® goedgekeurde r-PET-vezels. Dit betekent dat het materiaal geen gevaarlijke chemicaliën bevat en gemaakt is van gerecyclede PET-flessen.
 • Smeermiddel voor staalkabels
  Ons smeermiddel voor staalkabels Ropetex Ultra Lube 2 is een 'milieu aanvaardbaar smeermiddel'. Dit smeermiddel is speciaal ontwikkeld om de milieubelasting te beperken in omgevingen waar de staalkabel in contact komt met water.

➕ Op feiten gebaseerde informatie
Wij vinden het uitermate belangrijk om te communiceren op basis van feiten over duurzaamheid. Wij houden niet van greenwashing. Alle producten in ons assortiment die een duurzamere keuze zijn, worden geleverd met duurzaamheidsfactsheets waarin we duidelijk de duurzaamheidsverbeteringen vermelden.
 


➕ Duurzaamheidsaudits
Wij denken dat de manier waarop we ons onderscheiden van anderen, is dat we altijd aanwezig zijn en samenwerken met ons toegewijde auditteam van duurzaamheid. We hebben een grondig auditproces voor onze productiepartners dat zich richt op de volgende gebieden:

Kwaliteit en duurzaamheid van het productieproces
Onze auditors controleren de kwaliteit en duurzaamheid van het productieproces onder meer door:

 • Een gedegen documentbeoordeling (inclusief de aanwezigheid van certificaten zoals ISO-certificeringen)
 • Uitgebreide audits en controle op de productielocatie(s)
 • Gesprekken met medewerkers en management op productielocaties
   

Arbeidsvoorwaarden
Als het om arbeidsomstandigheden gaat, letten onze auditoren onder meer op:

 • loon
 • veiligheid op de werkplek
 • pauzes en voorzieningen (zoals zitgelegenheid, kantine)
 • de inrichting van werkplaatsen en kantines
 • werktijden en vakanties
   

➕ Training en informatie
Daarnaast adviseren onze lokale teams de productiepartners over kwaliteit, duurzaamheid, goede arbeidsomstandigheden en training & opleiding. Deze aanpak leidt tot verifieerbare resultaten. 93% van de producenten die een vervolgaudit hebben gehad, hebben hun prestaties verbeterd. 

➕ Samenwerken aan een lagere CO2-voetafdruk
Ons doel is om uiteindelijk alleen nog maar circulaire producten op de markt te brengen. Wij zijn voortdurend op zoek naar samenwerking met innovatieve producenten. Zo ondersteunen wij SDG 12: zorg voor duurzame consumptie en productiepatronen.


Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties voor onze merken Ropetex en Powertex? Neem contact met ons op!