Je werkomgeving inrichten met een rolbrug

Een Mennens Video Podcast met Johan Hoekstra over enkele praktijkvoorbeelden van mooie hijskraanprojecten. 


Samenvatting podcast 'Je werkomgeving inrichten met een rolbrug'

Mennens Groningen is gespecialiseerd in kranen en takels en staat bekend om het vervaardigen van verschillende soorten kranen voor alle Mennens vestigingen. Hierbij kan gedacht worden aan bovenloopkranen, zwenkkranen en portaalkranen. Deze kranen worden voornamelijk ingezet in fabriekshallen, werkplaatsen en scheepswerven.

Het bouwen en opleveren van kranen verloopt in diverse stappen. Het traject start met een aanvraag van de klant via verschillende kanalen zoals accountmanagers, telefonisch of zelfs via WhatsApp. De aanvraag wordt vervolgens door de projectmanager en zijn team uitgewerkt tot een voorstel en ontwerp. Hierbij wordt gebruik gemaakt van tekenprogramma's om zowel specificaties als klantwensen nauwkeurig in kaart te brengen.

Na goedkeuring van het ontwerp worden de benodigde materialen ingekocht en begint de bouw van de kraan in de kraanhal in Groningen. Tijdens dit proces kunnen klanten soms aanwezig zijn om mee te kijken. Wanneer de kraan gereed is, wordt deze getest en eventueel aangepast aan de hand van de bevindingen.

Werken met kranen biedt verschillende voordelen, zoals een efficiënter gebruik van werkplaatsen en een verhoogde veiligheid vergeleken met het werken met heftrucks. Het is belangrijk om vroegtijdig contact op te nemen met experts om zo de meest geschikte oplossing voor hijstoepassingen te plannen en realiseren. Na de oplevering van de kraan wordt er ook nog aandacht besteed aan het onderhoud en de jaarlijkse keuringen om de veiligheid en efficiëntie te blijven waarborgen.