Hoe bereik je elke plaats op de werkvloer?

Elke werkplek bereikbaar maken voor hijswerkzaamheden lukt perfect met een railsysteemzwenkkraan of bovenloopkraan(rolbrug). Mennens rust elk systeem uit met de nodige takels, wissels, bochten,... en opties zoals een extreem lage rolweerstand. Het resultaat? Een intern transportsysteem dat heel efficiënt, ergonomisch en flexibel verloopt. 
Lasten van 100, 1.000, 10.000, 100.000 kg in een handomdraai verplaatsen over een groot werkgebied? Het lukt probleemloos! Op zoek naar een specifiek ontwerp? Dan creëert de projectafdeling van Mennens samen met jou een systeem dat volledig aan je specificaties en wensen voldoet.  
 

Kranen in alle vormen en gewichten

Mennens beschikt over een uitgebreid assortiment kranen. Een groot deel hiervan is makkelijk integreerbaar in je bedrijfspand en vergt dus geen grote constructieve aanpassingen. Sowieso vraagt elke situatie om een kraan met specifieke opties, en dat betekent dus soms een kleine en af en toe kostbare investering. Het loont dus om tijd te investeren in de aanschaf. Onze adviseurs geven je graag alle info en zorgen voor een duidelijke offerte voor: 
 

  • Standaard bovenloopkraan (rolbruggen) in diverse uitvoeringen en voor verschillende toepassingen.
  • Explosievrije kranen: Mennens biedt een volledig programma explosievrije kranen, inzetbaar in EX-omgevingen.
  • Cleanroom kranen: onder meer te vinden in de semi-conductor industrie, food, pharma en aerospace. Lees meer hierover op www.cleanroom-cranes.nl.
  • Zwenkkranen: zowel wandzwenkkranen als kolomzwenkkranen, al dan niet voorzien van een handtakel of elektrische takel. Daarnaast ook keuze uit een manuele loopkat of elektrische loopkat.
  • Portaalkranen in diverse uitvoeringen: verplaatsbaar met zwenkwielen, gemonteerd op rails, in aluminium of staal, met manuele of elektrische takels,... De meest ingewikkelde uitvoeringen komt Mennens plaatsen.
  • (Ketting)takels: handbediende, elektrische of pneumatische. Vaak ook bruikbaar in explosievrije ruimtes.
  • ...

Rolbrug of zwenkkraan op maat 

Vertrouw op de expertise van Mennens en laat je adviseren over de perfecte oplossing voor jouw werkomgeving.  Stel je rolbrug of zwenkkraan zelf samen via onze rolbrug of zwenkkraan configurator. Onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met je op om je aanvraag te bespreken.

 

Monorails voor elk traject

 
Het EUROSYSTEM 2000-systeem van Verlinde neemt probleemloos de vorm aan van een monorail, loopweg, enkelligger-loopkraan, dubbelligger-loopkraan,... Zo kun je de monorail een specifiek traject laten volgen, al dan niet voorzien van wissels of een variabele draaischijf. Die zijn nodig om de richting te veranderen of complexe routes te bouwen. Het EUROSYSTEM 2000-systeem combineert de voordelen van aluminiumprofielen en traditioneel staal. 
Voorbeelden van rolbruggen, kranen en monorails geïnstalleerd door Mennens: 

  • Rolbrug bij AMG. Voor een nieuwe hal bij AMG mocht Mennens een dubbelliggerkraan (20 ton) leveren met een overspanning van 11,4 m. We voorzagen de kraan van een VT4 kabeltakel.
  • Bij SESVanderHave, marktleider in suikerbietenzaden, installeerden we een nieuwe rolbrug, inzetbaar voor het productieproces.

Nieuwe compacte dubbelliger-loopkraan van ruim 12 ton (2 x 6.300 kg) voor Spuiterij B. de Wilde BV in Vaassen.